Radio Kričač znova v etru

V dneh od 26. aprila do 10. maja 2017 bo z začasne in skrite (ilegalne) lokacije znova oddajal Radio KRIČAČ. Spremljali ga boste lahko na FM 88.8 MHz in v večpredstavnem (video) formatu tudi na spletni strani www.radiokricac.si.
 
Vsebine bodo spominske in sodobne, aktualne. Naši sogovorniki bodo borci NOV Slovenije in člani ZZB NOV, aktivisti, interniranci, mladi sindikalisti ter prejemniki nagrad in častnih nazivov mesta Ljubljana.
 
Program bo zajel čas od Dneva upora proti okupatorju, prek Prvega maja do Dneva zmage. Pripravljena je tudi posebna glasbena podoba, ki bo oblikovana z uporniškimi, borbenimi, delavskimi, protestniškimi in tudi revolucionarnimi skladbami nedanjih obdobij ter različnih obdobij družbenih vrenj v 20. in 21. stoletju.
 

7 thoughts on “Radio Kričač znova v etru”

 1. Tako pa zgleda, ko poslušaš glasbo neodvisne radio postaje.
  Ko sem slišal po dolgem času en dober komad na radiu, sem pogledal kaj sem ujel in vidim, da piše radio Kričač. Občutki, ko se te dotakne del zgodovine, so bili vsekakor zanimivi.
  Velike pohvale za izbor glasbe (z lahkoto posekate sorodne radijske postaje ), sogovornike, tematiko in upanje, da se še kdaj pojavite (prelepo, da bi bilo res in bo tale postaja 10. maja prenehala oddajati), publike bi bilo dovolj.
  V teh časih lahko ta postaja poleg očitnega namena zveni tudi kot upor proti vsesplošni angloameriški prevladi na zasebnih in žal tudi nacionalnih radijih (SLO 1 izvzemam), ki ne izpolnjujejo svoje vloge, ne širijo spektra, glasbeno ne izobražujejo in v zadnjem času prav posiljeno porivajo naprej lahko, nevsiljivo in prazno, toda odlično založniško podprto (tujo) produkcijo.

  1. Hvala za pohvale 🙂 Res je, 10. maja moramo ugasniti oddajnik. A morda se v etru slišimo prej kot ob letu osorej.

 2. Bo kdaj omogočen arhiv vseh preteklih besedil idr. prispevkov od začetkov “prazniškega” Kričača (ne le “NEDAVNO OBJAVLJENO”), pa tudi posnetkov zgodoviskega Kričača. Tudi pregled oz. dostop do glasbe v vašem dosegu oz. izboru bi bilo lepo imeti. Kakšne so možnosti?
  Hvala za odgovor in lep pozdrav!

 3. Pozdravljeni,

  Po koncu oddajanja 10. maja bomo na to spletno stran umestili tudi iskalnik, ker se je vsebin v teh letih res nabralo kar nekaj. So pa za prvo silo vse dosedanje vsebine dostopne tudi na tej povezavi.

  Glede glasbe bo pa stvar težje izvedljiva, se bojim. Dostopanja do baze podatkov že iz varnostnih razlogov ne moremo omogočiti, omogočanje dostopa do glasbe same bi pa pomenilo kršitev avtorskih pravic.

  Vseeno upam, da boste še naprej uživali v naši družbi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *