Zoran Janković ob 1. maju na Rožniku: Delu čast in oblast!

Zoran Janković, župan Ljubljane: Nedopustno je, da se skuša narediti razdor med zasebnim in javnim sektorjem, med podjetji in javnim sektorjem… Eni in drugi delamo tako za razvoj države kot za potrebe občank in občanov, vseh naših državljank in državljanov, ki potrebujejo ene in druge. Ne razumem, da se delajo razlike med delavci in delodajalci; uspešna podjetja in njihove uprave so tiste, kjer je skupno delo – za isti cilj. Verjamem v sporočilo gesla »Delu čast in oblast«!

Delavsko-glasbene zgodbe Sindikata Mladi plus – edicija 2019 (3. del)

Prismojeni profesorji bluesa: Run Hilda – Se še spomnite Hilde Tovšak, nekoč razvpite direktorice danes propadlega gradbenega podjetja Vegrad, obsojene v več kazenskih postopkih, zdaj pa že nekdanje knjižničarke-zapornice v zaporu na Igu, megalomanske gradbene baronice, ki je pogosto delovala v spregi s politiko in delodajalke, ki je pred leti svojim delavcem iz Bosne in Hercegovine sporočila, da v Sloveniji “živijo v okolju na višji kulturni ravni in naj svojih navad ne nosijo s seboj v srce Evrope” ter naj nehajo “špilati tisto bosansko muziko kot nori”? Se še spomnite stisk in kalvarije Vegradovih zaposlenih in podizvajalcev – pa naravnost suženjsko izkoriščane tuje delovne sile –, ki so v mnogih primerih ostali brez vsega? Brez plač, plačanih socialnih prispevkov, zdravja, človeškega dostojanstva. (Poslušajte tudi prvi in drugi del oddaje)

Sindikat Mladi plus: Odločen ne prekarnemu delu!

Tea Jarc, predsednica Sindikata Mladi plus: Gospodarstvu gre bolje in je trenutno menda več možnosti za zaposlitev, razsikave pa kažejo, da se je v primerjavi z letom 2000 strah mladih pred brezposelnostjo skoraj podvojil… Tudi zato mladi vse prevečkrat pripravljeni sprejeti kakršnokoli delo ter obenem pristati na kršitve zakonodaje. Hkrati pa so prepričani, da se brez poznanstev ne bodo mogli zaposliti, kaj šele, da bi dobili dostojno delo.